مقادير العجينة
2كوب دقيق+نصف كوب زيت(أو زبدة مذابة) +ربع كوب
سكر بودرة+2ملعقة صغيرة بيكنج بودر+بيضة محفوقة+رشة يانسون مطحون أو حب+رشة ملح+نصف كوب حليب+بيضة مخفوقة لدهان الوجة+سمسم أو حبة البركة
ملحوظة:
ممكن نضيف رشة زعفران أو حبهان مطحون (هيل يضاف للعجينة مع الحليب).
الطريقة
نحضر بولة عميقة،وننخل فيها الدقيق مع البيكنج بودر ورشة الملح ونضيف سكر البودرةورشة اليانسون وممكن نضيف شوية سمسم للعجينة،
ثم نعمل حفرة ونضيف الزيت (أو الزبدة المذابة) ،ونعجن،ثم نضيف بيضة المخفوقة ونكمل عجن ثم ننزل حبة حبة بالحليب مع العجن
حتى نحصل على عجينة متماسكة،ولو حسينا انها محتاجة شوية دقيق نضيف،
ثم نقسم العجينة كور صغيرة،ونلف الكور أسطوانة،ثم نلف الأسطوانة دائرة،ثم نحضر صاج فرن ويدهن بالزيت
ثم نرص الكعك فى الصاج مع ترك مسافة بينهم وندهن الوجة بالبيض ونرش سمسم ،أو نترك الوجة من غير اى دهان ،ثم ندخل الصاج فرن ساخن حتى يصبح الوجة ذهبى اللون.
ملحوظة :ممكن نضاعف الكمية لو عايزين كمية أكبرمثلىماتحبو
وبالهنا
2كوب دقيق+نصف كوب زيت(أو زبدة مذابة) +ربع كوب
سكر بودرة+2ملعقة صغيرة بيكنج بودر+بيضة محفوقة+رشة يانسون مطحون أو حب+رشة ملح+نصف كوب حليب+بيضة مخفوقة لدهان الوجة+سمسم أو حبة البركة
ملحوظة:
ممكن نضيف رشة زعفران أو حبهان مطحون (هيل يضاف للعجينة مع الحليب).
الطريقة
نحضر بولة عميقة،وننخل فيها الدقيق مع البيكنج بودر ورشة الملح ونضيف سكر البودرةورشة اليانسون وممكن نضيف شوية سمسم للعجينة،
ثم نعمل حفرة ونضيف الزيت (أو الزبدة المذابة) ،ونعجن،ثم نضيف بيضة المخفوقة ونكمل عجن ثم ننزل حبة حبة بالحليب مع العجن
حتى نحصل على عجينة متماسكة،ولو حسينا انها محتاجة شوية دقيق نضيف،
ثم نقسم العجينة كور صغيرة،ونلف الكور أسطوانة،ثم نلف الأسطوانة دائرة،ثم نحضر صاج فرن ويدهن بالزيت
ثم نرص الكعك فى الصاج مع ترك مسافة بينهم وندهن الوجة بالبيض ونرش سمسم ،أو نترك الوجة من غير اى دهان ،ثم ندخل الصاج فرن ساخن حتى يصبح الوجة ذهبى اللون.
ملحوظة :ممكن نضاعف الكمية لو عايزين كمية أكبرمثلىماتحبو
وبالهنا
طريقة عمل الكعك السورى بالسمسم
4
/
5
Oleh
Osama Khaled